TINGKALANON - TANDEK - MORION

Friday, February 11, 2005

Jumaat 11hb pun bank tutup ka??

Adoii!!.. Hari nie saya berada di Serdang untuk ke bank (BSN). Hati dah tak sabar nak ke KLIA nak beli tiket. Naik teksi dari Sri Kembangan, sampai di pekan Serdang bank TUTUP!!! Berapa hari sebenarnya bank bercuti nie? Cuti Tahun Baru Cina kalau ikut kalendar cuma 2 hari. Nampaknya tak kesampaian hajat saya nak balik kg nie walau pun utk 3 hari. Kad bank saya sudah rosak. Permukaan kad bak kulit yg mengelupas kena klorox.. langsung mesin reject. So kena pakai buku kluarkan wang. Tengok hari sabtu(?) nie. klau bank bukak stengahari, sa cuba fikir keputusan yg baik samada balik kg (tapi tinggal 2 hari- Cikgu Nuar sudah balik Pulau dan belum tentu dapat balik dalam waktu terdekat. Kelem balik bertugas isnin, Wai pula dah nak balik Ahad, ke Sarawak. Konong pun sama balik KL, ahad. Abg.Jack juga kembali sibuk selepas Ahad[sa ada dengar khabar Abg. Jack juga akan balik kg]), dan tentu juga kakak Iley, Kakak Anang dan Kakak Minah ada kesempatan balik hujung minggu ni. {dengar khabar la} Bro Jamil dengar khabar juga menghantar segerombolan perantau, sapa lagi kalau bukan kelem, nuar, wai dan konong- balik kg. Habis masa yg terbaik saya utk bersama-sama dengan semua org kesayangan hamba. Sedih bila fikir terlepas hari baik dan waktu yg baik selepas 1 bulan menjelang tahun baru 2005. ATAU terpaksa batalkan sahaja plan asal dgn penuh terpaksa dan tunggu hari lain. Abis aku nak buat apa lagi kat Serdang niee?? Hati SEBAL tengok pagar bank tertutup dengan begitu rapi dan elok gitu.... hieeee!!! tak kuaseeee.... :) Anyway, kalau sa tak sempat balik, please.. please.. pleasee khabarkan kepada saya 'nyanyian' balik kg korang semua. Kisah sawah padi, Posisang yang terlalu degil menumpang rezeki, ikan rongou yang menunggu hujan, rumah bahagia tepi sawah, senyum mama yg padat dengan sabar dan tabah tak berhujung, dan cetusan hikmat dari minda bapa. Sehabis daya saya dari kejauhan, anak gelandangan ini mahu mendampingi semua sketsa kampung. APA SAJA!!! Stakat ini dulu catatan saya utk hari ini. HAPPY CHINESE NEW YEAR!!!

3 Comments:

Blogger =L=E=M= said...

untuk merealisasikan impian ingin mendengar "nyanyian" di kampung ketika kami balik kampung ari tu, sia akan siarkan gambar di blog saya sedikit demi sedikit...hehehe..tunggu la...buat permulaan sia da pun siarkan gambar pertama di blog ketika saya dan bapa angkat water pom dari sawah....

3:56 PM  
Blogger Little Mike said...

mmm.. seronok dapat tengok gambar tu lem.. terasa mau menyertai raptai mengangkat pom tu... :) mana c nuar time tu? tukang gambar? ish!ish! punya la sampai ati ko tak tolong nuar... apa bapa cakap tu lem sampai ko 'terbeban keberatan' pun sempat juga senyum? crita sket dialog bapa tu.... biar sia teka... "yangko napanatan oku no om, mangagambar ko nogi oi nuar.. dapo dika". Btul ka? hehe sepa dpt teka btul [utk lyedd, miewella, why, mungkin tok penghulu mo try teka?].. nanti lem bagi markah mengikut darjah ketepatan... :)

9:58 PM  
Anonymous Anonymous said...

sia ( miewella ) mo try teka apa bapa cakap..lebih kureng gini

1. ai nari kaangod dot "ta wau nun ta wau tat" nu oi kelemen. ini no ong peminat setia liniking tatalang.

2. left, right, belooook kiri!!!
kiri! kiri! kangku. apa kana anak aku saurang ni? dumaagan nogi bagaya. oruol no kayabku om mongingkangis dot mamanau nogi tumilombus

antara tu lah...

10:10 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

Links to this post:

Create a Link

<< Home